Foto: SVT

Ola Karlsson (M) om stängningen: ”Jag är upprörd och besviken”

Publicerad

Att förlossningen på Karlskoga lasarett ska stänga kom som en chock för oppositionsrådet Ola Karlsson (M), regionstyrelsens andre vice ordförande. Han anser att verksamheten är en viktig del av sjukhuset.

– Jag är upprörd och besviken över det här. Jag tycker förlossningen behövs i Karlskoga, säger Ola Karlsson.

Beslutet att stänga förlossningen har tagits av kvinnoklinikens verksamhetschef, och grundar sig enligt regionen på att patientsäkerheten inte kan garanteras. Men Ola Karlsson (M) tycker att beslutet att stänga är fel:

– Då tycker jag i första hand att man måste ta fram ett rejält underlag som visar hur vi kan höja och säkra patientsäkerheten, så att vi kan ha kvar förlossningen.

Orolig för akutverksamheten

Dessutom är han orolig för akutverksamheten, eftersom förlossningen enligt honom kräver tillgång på läkar-och jourlinjer som också är viktiga för akuten.

– Där skulle jag också vilja se ett rejält underlag, som visar hur det här påverkar akutverksamheten, för den måste säkras vid Karlskoga lasarett.

Samtidigt säger han att han är förvånad över att den politiska majoriteten accepterar beslutet.

– Med tanke på att både Centerpartiet, Kristdemokraterna och även Socialdemokraterna talade om behovet av förlossningen och att verksamheten skulle vara kvar och att man nu accepterar att man stänger den gör mig mycket besviken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

BB i Karlskoga

Mer i ämnet