Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jimmy Nordengren (C) är kommunalråd med ansvar för förskola och skola i Örebro kommun. I klippet berättar han om hur kommunen arbetar för att trygga elevernas skolgång. Foto: SVT

Örebro kommun ska hitta skolplatser till ett 60-tal barn från Arenaskolan

Uppdaterad
Publicerad

Örebro kommun har påbörjat ett intensivt jobb för att hitta skolplatser till de 60-tal barn som i dag går på Arenaskolan. Detta efter tisdagens besked att bolaget bakom skolan förlorar sitt tillstånd att bedriva skolverksamhet.

– Vi måste ta kontakt med vårdnadshavarna och ge dem en möjlighet att välja skola, säger Jimmy Nordengren (C), kommunalråd med ansvar för förskola och skola i Örebro kommun.

Det var på tisdagen som Skolinspektionen meddelade att myndigheten återkallar tillståndet för bolaget bakom Arenaskolan. Myndigheten bedömer att det finns en risk att eleverna kan utsättas för radikalisering.

Huvudmännen bakom bolaget säger att man inte känner igen den bilden, och att beslutet kommer att överklagas till förvaltningsrätten.

Örebro kommun har nu fram till den 29 mars på sig att hitta skolplatser till eleverna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.