Arkivbild. Ukrainska flyktingar ska erbjudas sommarjobb för att få det lättare att komma in på arbetsmarknaden. Foto: Johan Nilsson / TT

Örebro ska erbjuda sommarjobb till unga ukrainska flyktingar

Uppdaterad
Publicerad

Styret i Örebro tror att många ukrainska flyktingar blir kvar i kommunen och vill därför underlätta ingången till arbetsmarknaden. Därför ska unga ukrainare nu erbjudas feriepraktik i sommar.

Örebro förbereder sig på att många ukrainska flyktingar blir kvar i kommunen oavsett krigets utgång. Därför vill man underlätta för unga ukrainare att kunna få en feriepraktik.

Tidigare krav för att få en feriepraktik gäller även för ukrainska ungdomar, förutom kravet på att vara folkbokförd i kommunen.

”Genom en utökning av platser sker det inte på bekostnad av andra ungdomars möjlighet till feriepraktikplatser”, skriver Abdulrahman Ibrahim Muhammed (C), Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden, i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.