Två personer greps av polisen på gångbron mellan Lidingö och Ropsten samma dag som mannen sköts. Foto: Fredrik Persson/TT

Örebroare åtalad för mord på Lidingö

Uppdaterad
Publicerad

En av de sju som misstänks för inblandning i ett mord på Lidingö i Stockholm i juni 2018 kommer från Örebro. Han misstänks vara den som bland annat har haft avgörande inflytande över hur mordet gått till.

Det var i juni förra året som en person på Lidingö i Stockholm blev brutalt mördad utanför sin bostad. Offret sköts med sju skott från ett automatvapen, och slogs sedan upprepade gånger i huvudet.

Nu väcks åtal mot fem män som alla misstänks för inblandning i det uppmärksammade mordet. En av de fem männen är en 22-åring från Örebro. Utöver de fem männen åtalas ytterligare två personer för bland annat medhjälp till mord.

Avgörande inflytande

Örebroaren tros vara den som haft avgörande inflytande över händelseförloppet och stärkt övriga gärningsmän i deras uppsåt. Han misstänks också för att tillsammans med de andra planerat mordet, och för att vara den som skjutsat övriga fyra till Lidingö och offrets bostad.

När mordet slutfördes ska örebroaren och en av de andra kört iväg den bil som de färdats i, hällt bensin över den och sedan satt eld på den.

Förnekar brott

I åtalet hänvisar åklagaren till bland annat avlyssnade telefonsamtal, stillbilder och övervakningsfilm.

Enligt örebroarens advokat, som SVT Nyheter Örebro talat med, förnekar han inblandning i brottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.