Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör i klippet när Elov och Beny berättar om vad låten i Melodifestivalen 2023 kommer att handla om. Foto: Fanny Hult/SVT

Örebroduon Elov & Beny är klara för Melodifestivalen 2023

Publicerad

Idag stod det klart att Elov och Beny från Örebro ska vara med och tävla i Melodifestivalen 2023. Där vill duon göra något som aldrig gjorts i tävlingen tidigare.

– Vi har kommit med sjukt många idéer, säger Oscar Kilenius, eller Beny som han också kallas.

Oscar Kilenius och Mattias Elovsson, med artistnmanet Elov, menar att det har varit en del spekulationer tidigare om de skulle vara med 2023 eller inte.

– Det känns skönt att få dela med sig av det. Vi har fått svara som om vi vore Stefan Löfven eller Magdalena Andersson, politiska svar. Så nu kan vi prata klarspråk, säger Oscar Kilenius.

Vill göra något nytt

De avslöjar även för SVT Nyheter Örebro att de vill göra något som ingen tidigare har gjort under Melodifestivalen.

– Vi har kommit med sjukt många idéer till musikproducenterna som ska hjälpa oss att sätta ihop det här, så vi får se vad det blir, säger Oscar Kilenius.

Klicka på klippet för att höra vad Elov och Beny har för tankar om vad de vill göra för uppträdande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.