Sanna Rosell arbetar som kommunikatör och destinationsutvecklare på Örebrokompaniet. Foto: Peter Comstedt/SVT

Intresset för hemester väntas öka i coronatider

Uppdaterad
Publicerad

Hemester, svemester och stay-cation, det är bara några av alla de begrepp som poppat upp de senaste åren och som syftar till att semestra mer i sitt närområde. Något som även blir aktuellt när resmöjligheterna begränsats i och med coronavirusets spridning över världen.

Intresset för att semestra i hemområdet blir allt större, i alla fall enligt Örebrokompaniet.

– Vi ser också att hotellbeläggningen ökar även de dagar då konferensbesökare inte reser, alltså att privatturismen ökar på hotellen, säger Sanna Rosell, kommunikatör och destinationsutvecklare på Örebrokompaniet.

Hon arbetar mycket med att lyfta fram pärlorna i länet och förutom Bergslagsleden rekommenderar hon även cykelleder och matupplevelser.

Virus kan påverka resandet

För tillfället arbetar de även med en ny typ av utmaning, nämligen coronaviruset. Dess spridning är något som påverkar turismen tror Sanna Rosell.

– Det påverkar självklart, både hur besökare kommer att resa och framför allt hur de kommer att planera sina resor framöver. Vi är beredda på det och kommer att lyfta våra fantastiska resmål i länet ännu bättre, det jobbar vi med just nu, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet