Kenneth Nilsson, kommunstyrelsens ordförande i Örebro (S).

Örebros kommunalråd lämnar Almedalen efter dödsskjutningarna

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha nåtts av nyheten om nattens dödsskjutningar i Vivalla i Örebro har kommunalrådet Kenneth Nilsson (S) beslutat sig för att lämna Almedalen med omedelbar verkan.

– Det känns surrealistiskt att gå omkring i Almedalen och diskutera nationell politik när det hänt något sådant här på hemmaplan, säger Kenneth.

Under torsdagsförmiddagen kommer kommunstyrelsens ordförande finnas på plats i Vivalla.

– Jag vill markera att Örebro är viktigast i mitt uppdrag. Jag vill att den som vill prata eller ställa frågor en möjlighet att göra det, säger Kenneth Nilsson.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Vad tänker du om det som inträffat?

– Att vi inte får glömma bort att det handlar om unga personer som tappat tron på samhället. Varje beslut att välja kriminalitet framför skola och utbildning innebär en tragedi för den enskilda familjen och en förlust för samhället.

Har politiken svikit området?

– Jag tror att politiken generellt sett behöver bli mer kritisk till de klassklyftor som finns i vårt samhälle. Vi måste sluta de klyftorna och få individerna att tro på sig själva. Vi måste satsa på förebyggande arbete, säger han.

Även oppositionen går nu ut och förkastar nattens händelser i Vivalla.

– Jag är bestört övar att detta har kunnat ske i vår stad, säger Anders Åhrlin, oppositionsråd för Moderaterna i Örebro kommun, i ett pressmeddelande. Nu måste vi samla oss över partigränserna för att ge polisen, socialtjänsten och andra myndigheter det stöd de behöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Mer i ämnet