Lasaretten i Karlskoga och Lindesberg stänger tillfälligt sina ortopedmottagningar under sommaren. Foto: Magnus Neideman/TT

Ortopedmottagningar stänger tillfälligt i Karlskoga och Lindesberg

Uppdaterad
Publicerad

Nio veckor framåt från och med den 15 juni kommer lasaretten i Karlskoga och Lindesberg att tillfälligt stänga ned sina ortopedmottagningar. Anledningen är det ökade trycket på sjukvården under coronapandemin.

Samtliga planerade ortopediska besök kommer under perioden att flyttas till USÖ. Det gäller både nya besök och återbesök och först den 17 augusti kommer mottagningarna att öppna igen.

– För att klara av att hålla de covid-platser som vi behöver öppna och samtidigt ge våra medarbetare semester behöver alla dra sitt strå i stacken, säger Ewald Ornstein, områdeschef opererande och onkologi inom Region Örebro län i ett pressmeddelande.

De ortopediska klinikerna och opererande verksamheterna kommer att ha öppet som vanligt i både Karlskoga och Lindesberg. De som söker för akut vård påverkas inte av den tillfälliga stängningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet