Ösk hänger kvar än

Uppdaterad
Publicerad

Ösk lyckades knipa en poäng i den skälvande slutminuten i söndagskvällens hemmamatch mot Sundsvall. Utan den poängen hade Ösk varit klara för nedflyttning till Superettan.

Hemmamatchem mot Sundsvall var kanske säsongens viktigaste för Ösk. Vi d en förlust hade örebroarnas nedflyttning till Superettan varit ett faktum.

Sundsvall hade ledningen med 1-2 med bara en minut kvar att spela. Då klev Karl Holmberg fram och gjorde sin karriärs kanske viktigaste mål.

ÖSK

Trots poängen är de allsvenska framtidsutsikterna för Ösk ändå mycket mörka. Med fyra omgångar kvar av allsvenskan har Ösk elva poäng kvar till en kvalplats för att hålla sig kvar i allsvenskan. Enda möjligheten att ta sig dit är att vinna alla kvarstående matcher samtidigt som Sundsvall som ligger på kvalplatsen inte får ta några poäng alls.

– Det är klart att det är tufft, men vi måste tro på att vi kan hålla oss kvar i allsvenskan, säger poängräddaren Karl Holmberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖSK

Mer i ämnet