Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Som en del av ÖSK ungdoms föreläsningskväll blev föräldrar inbjudna till en föreläsning om psykisk ohälsa. Foto: Karl Bergholtz/SVT

ÖSK ordnar föreläsning om psykisk ohälsa för idrottsföräldrar

Publicerad

Nära 400 föräldrar satt i biblioteksaulan och lyssnade på föreläsningen om psykisk ohälsa bland ungdomar.

– Det var större respons än vad vi trodde, men det är ett aktuellt ämne och det märks, säger arrangörens ÖSK ungdoms klubbchef Niklas Aronsson.

Idrottsföreningen ÖSK ungdom har regelbundet föreläsningar som är obligatoriska för deras spelare i åldrarna 7 till 16 år. Syftet är att ungdomarna ska lära sig om ämnen som kost och ledarskap.

– Idrott är mer än bara idrott. Det är få som blir elitspelare, så det är inte bara det vi håller på med, utan vi ska utbilda människan, säger ÖSK ungdoms klubbchef Niklas Aronsson.

Niklas och hans klubbkamrater blev positivt överraskade över uppslutningen på kvällens föreläsning om psykisk ohälsa. 396 föräldrar hade anmält sig till det frivilliga eventet som hölls i biblioteksaulan på Örebro universitet.

Visa att man finns där

Föreläsningen leddes av två psykologer som arbetar med ungas psykiska hälsa inom regionen och gick igenom hur man ska ta tag i potentiella problem eller svårigheter man ser hos sitt barn.

– Jag tror att det finns en viss rädsla eller osäkerhet för hur man ska göra och att det väcker jobbiga känslor i en själv som förälder, säger Tobias Thyni, psykolog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.