Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ulf Rohlén, vd för Örebrobostäder menar att det är även andra fastighetsägare som upplever problem bland sina fastigheter. Foto: Fanny Hult/SVT

Öbo om inbrott i fastigheter i Örebro: ”Man sover på vindar och i källare”

Uppdaterad
Publicerad

Ärenden där personer tar sig in i källare och vindar i fastigheter i Örebro har ökat under den senaste tiden, enligt kommunala fastighetsbolaget Öbo. Nu samlas fastighetsägare och polis i ett möte för att prata om otryggheten.

Hör i klippet vad det handlar om för inbrott bland fastigheterna i Örebro.

I veckan träffas polisen, Örebro kommun och fastighetsägare för att för andra gången diskutera och komma fram till lösningar på problem som fastighetsägarna upplever.

– Vad ska vi göra åt det här, hur kan vi agera, vad är polisens, kommunens och vad är vår roll i det här? Det är först och främst vad vi måste försöka bena i, säger Ulf Rohlén, vd för Örebrobostäder, Öbo.

Andra trygghetskapande åtgärder

Öbo lägger redan stora summor pengar på trygghetsskapande åtgärder, bland annat i ett projekt i somras under fyra veckor där fem studenter fick arbeta med trygghetsfrågor för att skapa ett tryggare boende.

Hör i klippet vad det har kostat hittills för Örebrobostäder om trygghetsskapande åtgärder de tre senaste åren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer