Foto: TT/SVT

Överklagandet om Karlskoga BB avgörs i Göteborg

Publicerad

Överklaganden av beslutet att stänga förlossningsavdelningen i Karlskoga kommer att behandlas av Förvaltningsrätten i Göteborg. Anledningen är att en jävsituation uppstått och att beslutet därför inte kan fattas i Karlstad.

Två personer har överklagat beslutet att stänga förlossningsvården i Karlskoga från och med den 15 juni. Enligt praxis har överklagandena slagits samman till ett mål som ska behandlas i Förvaltningsrätten och skulle i normala fall avgjorts av Förvaltningsrätten i Karlstad.

Nu kommer dock målet behandlas av Förvaltningsrätten i Göteborg. Anledningen är att en av de personer som överklagat beslutet också är nämndeman vid Förvaltningsrätten i Karlstad.

Rätten i Karlstad har därför gjort bedömningen att det finns en jävsituation, och därför flyttas beslutsfattandet till Göteborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

BB i Karlskoga

Mer i ämnet