Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Övervakningskameror ska öka tryggheten på Lindbackaskolan Foto: Jonas Fiskaare /SVT.

Övervakningskameror ska öka tryggheten på Lindbackaskolan

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om grundskolor ska utrustas med övervakningskameror är omdiskuterad. Lindbackaskolan i Lindesberg är den senaste skolan i länet som kommer att utrustas med övervakningskameror på skolområdet.

– Vi har önskat det här som ett komplement till andra insatser i syfte att öka tryggheten på skolan, säger rektor Elizabeth Falk.

Sedan den nybyggda högstadieskolan öppnade i fjol, har den utsatts för en hel del skadegörelse. Bland annat har soffor skurits sönder, det har klottrats på väggar och en vattenautomat har saboterats.

Nu hoppas Elizabeth Falk att införandet av övervakningskamerorna ska ge resultat. 

– Naturligtvis så skulle vi vilja använda de pengarna som går åt till att återställa det som gått sönder till andra saker som bättre kommer till elevernas nytta.

En av flera trygghetsinsatser

Samtidigt vill hon och övriga skolledningen understryka att övervakningskamerorna bara är en av flera insatser som skolan gör för att öka trivseln och tryggheten bland eleverna.

Från och med i höst har man till exempel ett nytt mobilt team på plats, som ska jobba extra för att skapa mer trygghet runtom i skolans korridorer.

Hör Elizabeth Falk berätta mer om de olika trygghetsinsatserna i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer