Björn Johansson är en hängiven supporter till Degerfors IF. I normala fall reser han och frugan Carole landet runt med sin husbil för att följa laget. Men i år satte pandemin stopp. Foto: Emil Nylén Danielsson

Degerforssupportern Björn: Pandemin stoppar min passion

Uppdaterad
Publicerad

2020 blev ett sorgligt år för många idrottssupportrar. Den 1 november får idrottsarenor öppna upp för 300 personer i publiken, men under säsongen har det varit max 50 som gäller. I normalfall reser Björn Johansson och hans fru Carole land och rike med husbil för att följa sitt älskade Degerfors IF. I år har den mest stått parkerad hemma på gatan.

Lilla Degerfors är vida känt för sin starka supporterkultur kring ortens stolthet – Degerfors IF. En av de mest hängivna fansen är 76-årige Björn Johansson. Som född och uppväxt i samhället har han följt klubben sedan barnsben och kärleken har växt sig starkare för varje år.

Ett ”normalt” år reser Björn och frun Carole Sverige runt för att ge support och kärlek när laget spelar bortamatcher. Men i år satte coronapandemin stopp för traditionen.

Coronaviruset i Örebro län

– Livet som fotbollssupporter är hårt, säger han.

Spela klippet och häng med Björn på en känslomässig resa i husbilen genom Degerfors. Vad gör han istället för att resa? Och vad ska man tro om nästa år? 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet