Karin Blaxmo på det kommunala bostadsbolaget Öbo visar upp en av de studentlägenheter som just nu står tomma i Örebro. Foto: Emil Nylén Danielsson/SVT

Studentbostäder står tomma när universitetsundervisningen sker på distans

Uppdaterad
Publicerad

Att undervisningen vid Örebro universitet sker på distans tycks göra avtryck på bostadsmarknaden. Just nu finns det nämligen ovanligt många lediga studentlägenheter i Örebro.

– Det är otroligt ovanligt i februari, säger Karin Blaxmo på det kommunala bostadsbolaget Öbo.

Örebros allmännyttiga bostadsbolag Öbo förvaltar många studentlägenheter runt om i staden. Att få bostäderna uthyrda brukar inte vara något större problem. Men nu är situationen inte som den brukar vara i början av en termin. Det vill säga – inga lediga lägenheter.

– Just nu har vi fem lägenheter som står tomma och en hel del som är uppsagda och kommer att bli lediga framåt våren, berättar Karin Blaxmo, som arbetar med uthyrning av studentbostäder på Öbo.

 Spela klippet och häng med på en digital visning av en av Öbo:s tomma studentlägenheter mitt i centrala Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet