Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Parastoo Najafi, som arbetar som lärare på lovskolan på Navets skola i Örebro, menar att den har stor betydelse för eleverna. Foto: Emil Nylén Danielsson/SVT

Parastoo jobbar som lärare på lovskolan: ”Otroligt viktigt”

Uppdaterad
Publicerad

Parastoo Najafi är en av de lärare som, trots att vårterminen är över, fortsätter att undervisa. Hon brinner för att hjälpa eleverna att nå sina mål och menar att de extra skoldagarna har stor betydelse.

– Lovskolan är otroligt viktig, säger hon.

Parastoo Najafi ser dagligen hur eleverna kämpar för att förbättra sina betyg och förbereda sig inför gymnasiet.

– Alla elever har olika förutsättningar och vissa har kanske varit frånvarande av olika anledningar. Lovskolan ger dem en otrolig chans att ta igen det de har missat, förklarar hon.

340 har anmält sig

Navets skola har 340 elever anmält sig till lovskolan i år.

Hon betonar också hur lovskolan stärker relationerna mellan elever och lärare och skapar en fin gemenskap.

– I en vanlig klass har man kanske två minuter per elev. Här får man mycket mer tid att sitta ner och förklara utan att känna stress, säger hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Mia Aversjö, verksamhetschef för grundskolan i Örebro kommun, om lovskolans betydelse för högstadieeleverna. Foto: Emil Nylén Danielsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.