Flera frivillga har ställt upp i sökandet efter försvunne Patrik. Foto: Thomas Wedin /SVT

Klasskompisarna lämnar Falun för att leta efter Patrik

Uppdaterad
Publicerad

Trots att det gått mer än en vecka sedan 22-årige Patrik Linfeldt försvann i Hallsberg pågår sökandet med oförminskad styrka. Flera av Patriks klasskamrater i Falun skippar nu sista veckornas skolarbete för att hjälpa till och leta.

Beslutet att lämna utbildningen på Musikkonservatoriet i Falun för att åka till Hallsberg och delta i sökandet efter försvunne 22-årige Patrik Linfeldt kom spontant från flera av eleverna.

– Just nu är 15-20 personer på plats, även lärare, säger Per Helders som själv undervisar eleverna i Falun. Vi byts av lite men just nu är det många här.

LÄS MER: Stor sökinsats i Hallsberg efter 22-åriga Patrik

”Samlad” stämning

Under veckan har elever och lärare bott på vandrarhem men sedan några dagar bor de gratis i en villa med plats för många.

– En kvinna i Hallsberg ställde upp och fixade med allt, säger Per Helders. De har verkligen engagerat sig.

Stämningen bland lärare och elever beskriver han som ”samlad”.

– Det är ett stort engagemang med stora uppoffringar. Många har varit ute på nätterna och letat.

Sammansvetsade elever

På Musikkonservatoriet går elever från hela landet. Vissa flyttar till Falun redan i 15-årsåldern för att gå den estetiska spetsutbildningen. Andra, som Patrik Linfeldt, är äldre och går påbyggnadsutbildningar. Sammanlagt finns 65 elever på skolan.

– Det gör att de blir mer sammansvetsade än annars, tror Per Helders. Och mognare.

Samtidigt som sökandet efter Patrik pågår i Hallsberg bedriver man undervisningen vidare i Falun. Hur länge man kommer att stanna på plats är upp till var och en.

– Det är en svår situation men vi har valt att låta eleverna bestämma själva hur de vill göra. Den som inte vill åka hit pluggar vidare, den som vill åka hit får göra det. Det absolut viktigaste just nu är att hitta Patrik, avslutar Per Helders.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

FÖRSVUNNE 22-ÅRINGEN

Mer i ämnet