Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Starta klippet för att höra varför Marianne Andersson och Curt Nilsson är kritiska mot regionen. Foto: SVT/TT

Pensionärer i Hällefors kritiska mot vaccinationsorganisationen

Publicerad

Trots att vårdcentralen i Hällefors står redo att vaccinera har regionen ingen vaccinationsmottagning där. Att boende tvingas åka till andra orter är något som kritiseras hårt av pensionärsföreningar i Hällefors.

– Det är precis som att vi inte existerar här uppe, säger Curt Nilsson.

Ingen av regionens fem vaccinationsmottagningar ligger i Hällefors. I norra länsdelen finns bara en vaccinationsnod, den ligger i Lindesberg.

Att man ska behöva ta sig långa avstånd är något som upprört pensionärsföreningarna SPF och PRO. Medlemmarna menar att regionen borde kunna vaccinera på vårdcentraler, på samma sätt som i Region Värmland. Där finns tolv vaccinationsmottagningar.

I januari skrev föreningarna ett brev till regionen, där medlemmarna bad regionen att öppna för vaccination i Hällefors.

Åkte till Filipstad

Alla de Hälleforsbor som SVT Nyheter Örebro pratat med tycker att själva vaccinationen fungerat bra. Vissa har åkt till Lindesberg, Örebro eller Karlskoga. Andra har gjort som Marianne Andersson och åkt över länsgränsen till vaccinationsmottagningen i Filipstad.

– Där satt hälleforsare på rad. Och jag har också goda vänner i Karlskoga som har åkt till Kristinehamn, säger Marianne Andersson.

I klippet: Se mer om pensionärernas kritik mot regionen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet