Jakten på den morddömde man som rymt från en fångtransport i Laxå avbröts i området vid 17-tiden på fredagskvällen. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Polisen avbryter sökandet efter fånge i Laxå

Uppdaterad
Publicerad

Polisen meddelade under fredagseftermiddagen att spaningsarbetet efter den 25-åring som rymt från en fångtransport i Laxå avbryts.

Det omfattande sökarbete som pågått i Laxå efter den man som rymde från en fångtransport under torsdagen har avbrutits, det meddelade polisen under tidig fredagskväll.

– Man har gjort bedömningen att det inte längre är motiverat att söka i samma område. Vi tror inte han är kvar så då väljer vi att bredda sökningen, säger Henrik Olars, presstalesperson på polisen.

Söker på andra platser i landet

Sökningen efter mannen har pågått under ett drygt dygn med flera polispatruller, hundar och mc-poliser. Även helikopter har satts in i sökandet efter mannen men utan resultat.

Polisens arbete kommer att fortsätta med inre och yttre spaning på andra platser i landet.

– Var det är kan jag inte kommentera, det måste vi få hålla för oss själva. Men den inre spaningen kommer bland annat bestå i att följa upp olika tips vi fått in, säger Henrik Olars.

Beslutet om att avsluta sökandet på plats fattades klockan fem och gäller omgående.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Rymningen i Laxå

Mer i ämnet