• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Polisen höll en presskonferens efter Vivallabranden. Foto: SVT

Polisen: Branden kan vara en hämndaktion

Uppdaterad
Publicerad

Branden i Vivalla kan vara kopplad till polisens insats i området mot narkotika och vapenbrott. Det uppger de på en presskonferens.

Enligt polisen har de under den senaste veckan haft hög närvaro i bostadsområdet, där de arbetat med problematik kopplats till narkotika och vapenbrott.

På en presskonferens på polishuset i Örebro uppger de att branden på Örebrobostäders bovärdskontor kan vara kopplat till den insatsen.

ÖBO-branden i Vivalla

– Det kan vara individer som är missnöjda med polisens närvaro. Vi har ingen häktad för något brott, men vi har frihetsberövat tillfälligt, säger Annika Laestadius, polisområdeschef Örebro.

”Trevlig stämning”

I samband med branden ska det ha varit stökigt på platsen, men polisen har inte sett tendenser till allvarliga ordningsstörningar i Vivalla den senaste tiden.

– Det har varit bra och trevlig stämning. Sedan jobbar vi mot kriminella individer, det är en annan sak, säger Annika Laestadius.

Grov mordbrand

Polisen rubricerar branden som grov mordbrand. Ingen person är gripen för brottet ännu, men polisen har olika namn som de jobbar med.

– Jag kan inte säga att vi har några misstänkta. Sedan jobbar vi riktat mot ett antal individer som kan tänkas ha någon form av anknytning till den här typen av brott, säger Annika Laestadius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖBO-branden i Vivalla

Mer i ämnet