Stora delar av moskén förstördes i branden. Foto: Johannes Weckström/SVT

Polisen letar spår efter misstänkta mordbranden

Uppdaterad
Publicerad

Det är fortfarande oklart hur moskébranden i Vivalla startade. På tisdagskvällen påbörjade polisen en teknisk undersökning av brandplatsen för att leta spår.

Stora delar av moskén i Vivalla förstördes i branden som startade under natten till tisdagen. En person sitter anhållen, misstänkt för mordbrand, men polisen vet fortfarande inte hur branden startade. Igår kväll påbörjades en teknisk undersökning vid platsen för att försöka hitta spår.

– De fick avbryta igår kväll. Sedan har vi haft bevakning under natten så att vi inte ska få in folk på området som förstör de eventuella spår vi kan hitta, säger Anders Sjöberg, kommunikatör för polisområde Bergslagen.

Moskébranden i Vivalla
Den tekniska undersökningen av brandplatsen startade på tisdagskvällen. Foto: Johannes Weckström/SVT

Fortsatt bevakning

Hur lång tid den tekniska undersökningen kommer att ta kan polisen inte svara på. Klart är att man kommer att fortsätta bevaka vid platsen i den mån det behövs.

Sent på tisdagskvällen inträffade en incident där ungdomar kastade sten mot polisstationen i Vivalla, enligt Anders Sjöberg. Vuxna befann sig i närheten och agerade, och när polisen kom fram till platsen var ungdomarna försvunna.

– Vi vet inte om det handlade om allmän frustration eller om det hade med branden att göra, säger Anders Sjöberg. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Moskébranden i Vivalla

Mer i ämnet