Foto: Johan Pisoni /SVT

Man anhållen på nytt för mordet på kvinna på väster i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sedan tidigare är misstänkt för mordet på en 45-årig kvinna i Örebro har gripits på nytt. Enligt polisen handlar det om att utredningsarbetet lett fram till att misstankarna mot mannen stärkts.

SVT Örebro var under måndagen i kontakt med åklagare Åsa Hiding som då fått en ny sammanställning från Nationellt forensiskt centrum (NFC). Hon valde då att inte kommentera om sammanställningen innehöll ny information, men sa också att utredningen skulle fortgå.

På tisdagen beslutade hon dock att mannen ska anhållas på sannolika skäl misstänkt för mord, vilket är den högre misstankegraden. Den misstänktes bostad har också spärrats av för teknisk undersökning.

Hjärstamordet

Förnekar brott

– Han förnekar alla misstankar och behåller samma inställning som när han greps för ett år sedan, säger Ingvar Backman, den åtalades advokat.

Det har hållits förhör med mannen under tisdagen, men vad som har lett fram till det nya gripande av mannen vill han inte gå in på.

– Vad som sagts i förhör eller tillkommit i utredningen vill jag inte kommentera, säger Backman.

han fortsätter:

– Efter dagens förhör inväntar vi polisens nästa drag.

Misstänkt sedan start

Samma man var tidigt under utredningen anhållen misstänkt för människorov, men släpptes. Efter ytterligare en tid anhölls han på nytt och häktades, då misstänkt för mord.

Även den gången släpptes han eftersom rätten inte ansåg att bevisningen mot honom räckte för att hålla honom frihetsberövad. Enligt åklagare Åsa Hiding har han dock varit fortsatt misstänkt.

Polisen meddelar på sin hemsida att man i nuläget inte kommer att ge några ytterligare kommentarer kring ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hjärstamordet

Mer i ämnet