Åsa Hiding, kammaråklagare och förundersökningsledare. Foto: SVT

Efter friande domen: polisen jobbar med att komplettera bevisuppgifter till hovrätten

Uppdaterad
Publicerad
Åklagaren i målet gällande mordet på en 45-årig kvinna på Väster i Örebro har begärt anstånd till den 17 juni 2020 med att inkomma med kompletterande bevisuppgifter till hovrätten. Vad man gör vill hon inte kommentera.

Efter att kammaråklagare Åsa Hiding överklagat tingsrättens dom i fallet med den mördade kvinnan på Väster i Örebro 2018, jobbar nu polisen utifrån direktiv kammaråklagaren gett för att komplettera förundersökningen.

– Jag vill inte kommentera vad vi gör då det råder förundersökningssekretess, säger Åsa Hiding.

”Behöver tas så snart som möjligt”

När polisen lämnat sin redovisning kommer hon avgöra om det finns behov att komplettera bevisuppgifter till hovrätten. Det är oklart när ärendet kommer upp i hovrätten.

– Vi skrev i överklagandet att det är vår uppfattning att det behöver tas så snart som möjligt med hänsyn att det handlar om ett så grovt brott.

Men Åsa Hiding gissar att det blir efter sommaren. Bland annat för att det inte finns någon frihetsberövad och då tas det inte med förtur.

– Det är hovrätten som bestämmer och vi har inte hört något från dem än.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mordet på Örebrokvinnan

Mer i ämnet