Örebropolisen har fått förstärkning. Foto: SVT

Polisen kallar in extra förstärkning

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tidens grova brott har gjort läget ansträngt hos Örebropolisen. Förstärkning har kallats in från nationella operativa avdelningen.

I maj hittades en 45-årig kvinna död i Örebro. Förra veckan sköts två personer till döds i stadsdelen Vivalla. Brotten har lett till att polisen i Örebro fått mycket på sitt bord, när det dessutom är sommar och semestertider är läget extra ansträngt, vilket Nerikes Allehanda rapporterade om först.

– Det är naturligtvis ansträngt i och med att vi har skjutningarna i Vivalla och ytterligare ett mord sedan tidigare att utreda, säger Dan Hjertstrand, som är ställföreträdande polisområderschef i Örebro län.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Extra poliser

Nu har man begärt och fått förstärkning. Sedan i måndags är poliser från nationella operativa avdelningen på plats.

– Det är spaningsledning bland annat vi får hjälp med, sen har vi även begärt annan kompetens i form av operativ analytiker, säger Dan Hjertstrand.

Man får även hjälp från poliser inom polisregion Bergslagen, där förutom Örebro även Värmland och Dalarna ingår. Polisen har även förstärkt upp med trygghetsskapande åtgärder i Vivalla med fler patruller för att möta folk och kunna fånga upp tips.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Mer i ämnet