Polisen misstänker att kvinnan inte har försvunnit frivilligt. Foto: Julia Eriksson / SVT

Polisen söker försvunnen kvinna – misstänker människorov

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt på tisdagsmorgonen inkom en anmälan till polisen i Örebro om en försvunnen person. Nu misstänker polisen att kvinnan är kidnappad.

Enligt polisen gjordes anmälan av anhöriga och kvinnan i 45-årsåldern har försvunnit från sin bostad i Örebro någon gång under natten mot 15 maj. Senast någon hade kontakt med kvinnan var vid 23.00-tiden på måndagskvällen 14 maj.

Varför misstänker ni människorov?

Hjärstamordet

– Den samlade bilden gör att vi misstänker att hon är kidnappad. När vi får in en anmälan om en försvunnen person så hämtar vi in så mycket information som vi bara kan. Nu finns det inget som tyder på att att hon håller sig borta frivilligt, säger Mats Öhman, pressinformatör hos polisen i Örebro.

”Vi är i ett tidigt stadium”

– Jag kan inte säga så mycket mer nu för att vi är i ett tidigt stadium av utredningen, säger åklagare Åsa Hiding.

I ett pressmeddelande skriver polisen att det inte finns någon misstänkt person. I vanliga fall brukar förundersökningarna ledas av polis fram tills att det finns en misstänkt person.

Varför är du som åklagare förundersökningsledare nu?

– Det finns olika anledningar att jag är det.

Har det att göra med om det funnits en hotbild mot kvinnan sedan tidigare?

– Det kan jag inte heller kommentera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hjärstamordet

Mer i ämnet