• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skara i Skara kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en byggnad i Folkets park med kraftigt rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Trots ökad polisnärvaro – bara sex fall av knarklangning anmälda vid Järntorget på fem år

Uppdaterad
Publicerad

Bara totalt sex polisanmälningar för överlåtelse av narkotika vid Järntorget i Örebro har gjorts  på fem år – trots polisens ökade närvaro. Det visar statistik som SVT begärt ut från polisregion Bergslagen.

– Man kan tolka statistiken på olika sätt, men jag anser att det inte är något konstigt med den siffran, säger biträdande lokalpolisområdeschef Fredrik Bäcker.

Järntorget har under en längre tid varit en plats som har kopplats med droghandel i centrala Örebro, och tidigare i höstas stängde man de offentliga toaletterna  på grund av kriminell verksamhet kring torget.

Det har även varit diskussioner om att sätta upp fler övervakningskameror på området för att öka tryggheten och minska narkotikaförsäljningen.

Trots att antalet polisanmälningar kopplade till narkotikagripanden vid Järntorget har fördubblats under det senaste året, visar statistik som SVT begärt ut från polisregionen Bergslagen, att det bara gjorts sex polisanmälningar för överlåtelse av narkotika vid Järntorget i Örebro – på fem år.

– Vi har en problembild, säger Fredrik Bäcker om narkotikahandeln i området kring Järntorget.

I klippet svarar Fredrik Bäcker på frågor om statistiken.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.