Henrik Dahlström stabschef vid polisens region Bergslagen utesluter inte att rymmaren kan ha planerat händelsen. Foto: SVT/Jeppe Gustavsson

Polisen utesluter inte att rymning från fångtransport kan ha varit planerad

Publicerad

Den morddömde man som lyckades rymma från en fångtransport i Laxå för en vecka kan ha planerats i förväg. Det säger polisens stabschef vid region bergslagen Henrik Dahlström till Ekot.

Enligt ett uttalande till radion är en planerad flykt något som man inte kan utesluta. Likaså att mannen har haft hjälp vid rymningen av någon utifrån.

I ett mejl till Ekot skriver också Kriminalvården att utredningen kring händelsen är den mest prioriterade och väntas vara klar om två till tre veckor.

Under onsdagen meddelade Kriminalvården också att man tittar närmare på eventuella brister i den egna personalens agerande. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska det oplanerade stoppet som gjordes i Laxå ha berott på att en av vårdarna behövde en toalettpaus.

Den 25-årige mannen som dömts för mord är nu efterlyst internationellt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Rymningen i Laxå

Mer i ämnet