Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sexhandeln verkar minska i länet. Åtminstone att döma av antalet nätannonser. I klippet förklarar Morgan Beijer från polisens männsiskorättsgrupp hur de agerat mot sexköpare de senaste månaderna. Foto: Anton Johansson/SVT/Arkiv

Polisens människorättsgrupp: Antalet sexannonser minskar i Örebro län

Uppdaterad
Publicerad

De senaste månaderna har polisen jobbat intensivt mot sexhandeln i Örebro, något som ser ut att ha gett resultat. Antalet nätbaserade sexannonser i länet har minskat kraftigt.

Ett av de vanligaste sätten att komma i kontakt med säljare av sexuella tjänster är med hjälp av nätbaserade annonser, enligt polisen.

– Vi har jobbat intensivt med att söka upp platserna dit de här annonserna leder och agerat på platsen, säger Morgan Beijer, chef för polisens människorättsgrupp.

Koppleridom har liten påverkan

I slutet av förra året dömdes två kvinnor i Örebro för koppleri, denna dom har däremot liten påverkan på den minskning av annonser som polisen nu noterat.

– Den var viktig i sig men den har inte påverkat annonsminskningen specifikt, säger Morgan Beijer.

I klippet berättar han hur läget ser ut när det kommer till sexhandeln i länet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.