I klippet tipsar psykologen Stina Ståhl om vad som är viktigt att tänka på för personer som lider av fetma i tider av social distansering. Foto: Sophie Olsson Rahlén/SVT

Psykologen: ”Det är helt normalt att vara rädd och orolig den här tiden”

Publicerad

För personer som lider av fetma är rutiner kring mat och fysisk aktivitet en viktig del i behandlingen. Men i tider av corona ruckas de vardagliga rutinerna för många. Dessutom tillhör en del av de som lider av fetma riskgruppen för covid-19 vilket kan skapa oro.

– Nu finns det hur mycket som helst att läsa och ta till sig om coronapandemin och det är viktigt att hålla sig á jour men det är viktigt att inte låta oron ta över, säger Stina Ståhl, psykolog vid Överviktsenheten Region Örebro län.

I klippet tipsar Stina Ståhl om saker som är bra att tänka på om man lider av fetma och är socialt distanserad på grund av corona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet