Publikrekord för Segersjödagarna

Uppdaterad
Publicerad

Vid familjen Montgomery-Cederhielms herrgård i Segersjö utanför Odensbacken anordnas varje år hästtävlingar. I år var det dessutom SM. Men med fler saker än ridsport på schemat lockade man fler besökare än någonsin.

På Segersjödagarna bjuds det på hästtävlingar, matmarknad, familjeaktiviteter. Nytt sedan förra året är även hundbiathlontävlingar där man tillsammans med sin hund ska ta sig igenom en hinderbana.

Årets upplaga arrangerade även SM i fälttävlan med en ny bansträckning som gjorde att många ryttare gick bet.

Segersjödagarna slog i år alla tiders publikrekord. Ännu är inte publikantalet fastställt, men när SVT når Segersjödagarnas informationsansvarige, Birgitta Ekblad, så uppskattar hon att det under dagarna varit upp mot 15 000 besökare.

– Det är absolut publikrekord. Vi har inte fått siffrorna än, men alla har pratat om hur kolossalt mycket folk det varit här.

Bland annat tror hon att det kan bero på hundbiathlontävlingen som smygstartade i fjol men som i år lockade 200 startande ekipage.

– Att göra saker med sin hund har blivit stort, en absolut succé.

I klippet ovan kan du se bilder från Segersjödagarna och höra vad besökare säger om eventet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.