Räddningstjänsten larmades om två bränder i samma område på torsdagseftermiddagen. Foto: TT

Räddningstjänsten har larmats om skogsbränder

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagseftermiddagen larmades Nerikes brandkår om två skogsbränder vid Garphyttan och en skogsbrand söder om Hammar. Räddningstjänsten kommer vara kvar och bekämpa branden söder om Askersund under natten.

Räddningstjänsten bekämpar under torsdagskvällen en skogsbrand söder om Hammar i södra länsdelen.

– Det är en ganska stor yta på 300 gånger 200 meter som brinner, säger Bosse Johansson som är inre befäl vid Nerikes brandkår.

Skogsbränder – Örebro län

Styrkor från Hammar, Motala och Askersund är på plats. Räddningstjänsten uppger vid 21.30-tiden att branden är under kontroll och att räddningsstyrkorna kommer vara kvar på platsen under natten.

Skogsbrand i Garphyttan tidigare

Tidigare under eftermiddagen ryckte räddningstjänsten ut till en brand i skogen vid Garphyttan. Det var ett område på 75 gånger 50 meter som brann och vid 17.40-tiden var branden under kontroll.

En stund senare larmades räddningstjänsten om en ny brand vid Garphyttan, som var i mindre omfattning. Polisen tillkallades till platsen eftersom man inte kunnat se någon naturlig brandorsak. Enligt polisen har det under de senaste månaderna varit flera bränder i samma område.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skogsbränder – Örebro län

Mer i ämnet