Foto: SVT

Legendaren Stig Blomqvist tävlar i Midnattssolsrallyt

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen öppnade anmälan till årets KAK Midnattssolsrallyt, och klart är att en av de tävlande är den tidigare världsmästaren i rally, Stig Blomqvist.

Rallyt körs den 10-13 juli i Örebro med omnejd och är en hyllning till örebroaren Stig Blomqvist som blev världsmästare i rally 1984. Redan samma eftermiddag som anmälan öppnade var det runt 30 anmälda team.

– De som kommer längst ifrån är faktiskt hela vägen från Australien, så det känns roligt, säger Jimmy Führ som är ansvarig för evenemanget på Örebrokompaniet.

Kommer att ta plats i hela länet

Totalt omkring 180 team kommer att delta i rallyt. Tre av tävlingssträckorna kommer att köras i Örebro kommun och ungefär 15 sträckor körs på andra platser. Lindesberg, Nora, Kopparberg, Hällefors, Röfors, Askersund, Odensbacken, Vingåker, Arboga och Kägleborg kommer att passeras.

I Askersund kommer det bland annat att satsas stort på ett servicestopp vid Sjöängen. Och Stig Blomqvist kommer att passera i närheten av sitt eget hem i Stora Mellösa.

– Det har varit väldigt positivt så här långt från vägsamfälligheten. De tycker att det ska bli kul att det händer något där ute, säger Stig Blomqvist.

För hela familjen

Vid Truckstop i Örebro kommer den 55 000 kvadratmeter stora serviceplatsen för rallyt att vara. Där ska det även bli ett eventområde för hela familjen – istället för öppna förskolan blir det ”öppna körskolan” med trampbilar och elbilar.

Under de tre dagar som Midnattssolsrallyt pågår räknar Örebrokompaniet med omkring 100 000-150 000 besökare.

Jimmy Führ, evenemangsansvarig på Örebrokompaniet. Foto: SVT

– Vi jobbar just nu med publikflöden, mat, toaletter och sådant. Även om det kommer att vara mycket folk så ska det så klart vara trevligt att besöka allting, säger Jimmy Führ.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.