Foto: Anna Leijon, SVT

Efter årsskiftet: Slut på gratisparkering för vårdpersonal

Publicerad

Sedan 20 april har anställda inom Region Örebro län fått parkera gratis vid USÖ, utan att bli förmånsbeskattade. Men vid årsskiftet försvinner den möjligheten.

Regeringen beslutade i våras att låta vårdpersonal parkera avgiftsfritt vid sin arbetsplats, utan att bli förmånsbeskattade. Detta för att fler skulle kunna ta bilen till arbetet, istället för att trängas i kollektivtrafiken och sprida smitta under pandemin.

För anställda inom Region Örebro län innebär det kostnadsfri parkering vid USÖ fram till årsskiftet. Den som hade hoppats på en fortsättning kommer dock att bli besviken. Inom kort kommer avgiften nämligen att införas igen.

– Vi har byggt ett stort parkeringshuset för att fler ska få parkeringar och det är inte gratis, säger Håkan Stålbert (KD), ordförande i Region Örebro läns servicenämnd.

Hör Håkan Stålbert förklara vilka han tycker bör betala parkeringavgiften i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.