Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Regionrådet Karin Sundin (S) har knappt rest i tjänsten det senaste ett och ett halvt åren. Hör hur hon ser på framtiden i klippet. Foto: SVT

Regionen sparade 25 miljoner på minskat resande förra året

Uppdaterad
Publicerad

Det minskade resandet har sparat Region Örebro län mångmiljonbelopp. Även andra vinster, men också förluster som inte går att mäta i pengar, har de uteblivna resorna medfört enligt regionrådet Karin Sundin (S).

Region Örebro län minskade under 2020 sitt resande från 38 miljoner kronor till 13 miljoner kronor. Och även om restriktionerna nu släppt lär regionen inte komma tillbaka till nivåerna före pandemin.

– Jag tror absolut att det kommer att bli en minskning jämfört med tidigare och vi pratar mycket inom politiken om de här frågorna, säger Karin Sundin.

Regionrådet: ”Får inte blir för snåla”

Samtidigt är regionrådet noga med att betona hur viktigt det är att börja resa mer i tjänsten igen.

– Det finns vinster att tjäna på minskat resande, men vi får samtidigt inte bli för snåla. För vi behöver också resa och kompetensutveckla oss, säger Karin Sundin.

Samtidigt finns det anledning att se över resandet, även fast restriktionerna släppt, menar hon.

Hör henne berätta mer i klippet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer