Bilister som är ute och kör i området uppmanas själva hålla koll på trafikläget via Trafikverkets hemsida. Foto: Jesper Mattsson / SVT

Här spärras vägen av – flera bilister fast i vattenmassorna

Uppdaterad
Publicerad

Bilister som är ute och kör på vägarna runt Karlskoga och Storfors måste själva hålla sig uppdaterade om läget. Det säger räddningschefen på Bergslagens Räddningstjänst efter att flera bilister varit tvungna att hjälpas loss.

Bergslagens räddningstjänst har under förmiddagen fått hjälpa flera bilförare som kört in i vattenmassor och inte lyckats ta sig loss.

På väg 237 fick bilisterna och räddningstjänsten hjälp av en lantbrukare att flytta undan bilarna.

Översvämningar i Bergslagen

– För bilister som är ute och åker i området runt Karlskoga och Storfors är det nu mycket viktigt att ta del av Trafikverkets information på hemsidan, säger räddningschef Tomas Carlsén som är räddningschef i bredskap.

LÄS MER: Översvämningar i Karlskoga – nya larm strömmar in

Fysiska avspärrningar

Under morgonen har Trafikverket har inte hunnit sätta upp avspärrningar eller skyltar på alla vägar som inte är farbara.

Vid lunchtid rapporterade SVT Örebros reporter att Trafikverkets personal var på plats för att spärra av väg 237 mot storfors med synliga avspärrningar. Då hade myndigheten redan bedömt att den var ofarbar sedan flera timmar tillbaka.

Flera vägar är avstängda i området runt Karlskoga och Storfors men på många ställen saknas både skyltar och avspärrningar. Foto: Jesper Mattsson / SVT

LÄS MER: Flera värmländska vägar översvämmade

Lämna bilen i värsta fall

Om man måste ut och åka i området måste man också hålla sig uppdaterad menar räddningschefen.

– Man måste själv göra en bedömning om det är säkert att passera, säger Tomas Carlsén. I värsta fall kan det bli så att man får lämna bilen om man inte kan komma ur vattenmassorna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Översvämningar i Bergslagen

Mer i ämnet