Det var den 12 juli som mannen rymde från Kriminalvårdens fångtransport. Nu överklagar han, via advokat, domen. Foto: Jeppe Gustafsson/TT

Rymmare överklagar fängelsedom – via sin advokat

Publicerad

Den morddömde 25-åring som rymde från en fångtransport utanför Laxå i juli överklagar, via sin advokat, det 14-åriga fängelsestraffet till Högsta domstolen, det rapporterar nyhetsbyrån Siren.

25-åringen menar att han handlat i nödvärn och vill bli friad. I andra hand vill han att HD ska bedöma gärningen som dråp och inte som mord.

Prövningstillståndet har lämnats in av 25-åringens advokat, Roba Azzam, som också är den som har varit i kontakt med honom. 25-åringen är nämligen fortfarande på fri fot efter rymningen.

Rymning från fångtransport

– Som du säkert förstår kan jag inte alls uttala mig om min kontakt med min klient, säger Roba Azzam till Nyhetsbyrån Siren.

Det var den 12 juli som 25-åringen lyckades rymma från Kriminalvårdens fångtransport utanför Laxå under en paus. En utredning om tjänstefel pågår efter händelsen, som involverade flera kriminalvårdare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rymning från fångtransport

Mer i ämnet