Susanne Grundström, kommunfullmäktiges ordförande ser att det handlar om olika anledningar bakom avhoppartalen. Foto: Hällefors kommun / SVT

S-ordföranden om vägvalet: ”Handlar om ideologi”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget fortsatt styre mellan Socialdemokraterna och Moderaterna i Hällefors. Enligt S-ordföranden Susanne Grundström handlar vägvalet om ideologi.

– Vi känner att vi vill vrida oss mer åt vänster, säger hon.

De två största partierna i Hällefors har bestämt sig för att bilda majoritet. Socialdemokraterna väljer därmed att avsluta sitt samarbete med Moderaterna och Grythyttelistan. Rent matematiskt fanns det annars möjlighet att fortsätta med samma konstellation.

– I tider när många vrider sig mer åt höger anser vi att vi gått för långt åt höger i Hällefors. Vi vill därför vrida oss mer åt vänster. Det är en ideologisk fråga, menar Susanne Grundström, ordförande för Socialdemokraterna i Hällefors.

Val 2018 Örebro

Fortsatt fokus på näringslivet

Tillsammans med Moderaterna lyckades socialdemokraterna under den gångna mandatperioden få Hällefors att klättra rejält på den årligt näringslivsrakningen. 2015 låg kommunen i botten i hela riket med plats 290. De tre senaste åren har Hällefors klättrat hela 156 platser och ligger nu på plats 134.

Näringslivet blir enligt Socialdemokraterna ett prioriterat område även i framtiden.

– Vi har varit tydliga med Vänsterpartiet att vi vill fortsätta det arbetet och de tycker också att det är en viktig fråga, säger Susanne Grundström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Örebro

Mer i ämnet