Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Så får du ditt barn att bli mer intresserad av mat. Här är dietisten och matlogopedernas bästa tips. Foto: SVT/Samuel Boström

Så får du kinkiga barn att äta – experternas bästa tips

Publicerad

Barn kan peta i maten av många skäl, det vet alla föräldrar. Men det går att få barnen mer intresserade av att äta. I videoklippet får du de bästa tipsen från en dietist och matlogopeder.

Barn som inte vill äta allt som ligger på tallriken är inget ovanligt. Det behöver inte heller vara något farligt. Men det kan vara frustrerande för föräldrar – och skapa en oro för att barnet inte får i sig tillräckligt med näring.

Carina Hollanti jobbar som logoped på Karlskoga lasarett och har just nu 30 familjer som hon hjälper för att barnen ska komma igång med sitt ätande.

Dietister och logopeder utrycker en oro för att klämmisar påverkar barns ätande negativt, se mer i klippet nedanför.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är bra att ha med en sked”. Hör logopederna om hur du som småbarnsförälder ska ge klämmisar på rätt sätt. Foto: SVT/Samuel Boström

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.