Foto: SVT

Svårt uppdrag att släcka den brinnande villan

Uppdaterad
Publicerad

Villabranden i Kumla var omfattande. ”Vinden är avbrunnen och övervåningen är också helt förstörd”, säger räddningsledaren.

Larmet om villabranden kom tidigt på tisdagsmorgonen. De boende i huset kunde själva ta sig ut, bland annat med hjälp av en repstege. Tre personer fördes till sjukhus med rökskador.

– Vi vet inte riktigt vad som har hänt, men det har gått i konstruktionen. Elden gick i väggar och dolda utrymmen, säger Stefan Samuelsson, räddningsledare på Nerikes brandkår.

Villabrand i Kumla

Under kontroll efter en timme

Ett 20-tal brandmän från fyra stationer bekämpade elden som var under kontroll efter någon timma. Enligt Stefan Samuelsson är huset totalförstört.

– Det har förmodligen gått från källaren och hela vägen upp. Vinden är i stort sett avbrunnen och övervåningen är också helt förstörd, säger han.

Hur jobbar ni nu?

 – Det är en konstruktionsbrand, så det är ganska stor rasrisk. Det vi får jobba med är utvändig släckning. Det är jättesvårt att komma åt elden, så det blir en långvarig insats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Villabrand i Kumla

Mer i ämnet