Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör vad hyresgästerna tänker kring de stigande elpriserna. Foto: Beatrice Emmerik/SVT

Så här tänker hyresgästerna om elkostnaderna

Uppdaterad
Publicerad

Elkostnaderna har ökat för många den senaste tiden. SVT har pratat med flera hyresgäster om hur de tänker om de stigande elpriserna -  och vad de gör för att sänka kostnaderna.

Flera Vivallabor berättar för SVT om sin oro inför de stigande elpriserna.

– Det här är värsta perioden. Det kommer bli dyrare och dyrare tror jag, säger Samir El Zaatare.

Prischocken i Örebro län

Tidigare har elräkningen landat på 700-800 kronor berättar Gazal Ahmad som bor i Vivalla i Örebro. Nu landar hennes elräkning på cirka 2000 kronor. Gazal menar att familjen gör som de alltid gjort för att försöka sänka kostnaderna.

– Det är ingen ändring med att släcka lampor eller något annat, det är samma. Fast vi försöker alltid att påminna och säga till att släcka, säger Gazal Ahmad.

Studenterna

Studenterna vid Örebro universitet känner inte samma oro för dyrare elräkningar men många menar att de har fått en ökad medvetenhet. Det som oroar mest är inflationen och de stigande matpriserna.

Eric Samuelsson som är student på Örebro universitet menar att det redan är mycket kostnader ändå som student.

– Det går helt okej, men man får jobba lite extra på sidan av för att få lite mer rörelse och pengar att leva på. Man får jobba på matlådorna och inte köpa lunch varje dag, säger han.

Hör i klippet vad Samir El Zaatare, Matilda Carlsson och Eric Samuelsson, gör och tänker kring elkostnaderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Prischocken i Örebro län

Mer i ämnet