Sandra Lund Hageräng parkerar bilen och cyklar även vintertid. Foto: Foto: Andreas Eriksson, Karlskoga kommun.

Vintern hindrar inte Sandra från att cykla

Uppdaterad
Publicerad

Förut tog Sandra Lund Hageräng bilen till jobbet. Nu trampar hon de tre kilometrarna varje morgon och kväll. Pushen fick hon från jobbet på samhällsbyggnadsförvaltningen i Karlskoga.

Arbetsplatsen anmälde sig till tävlingen ”Cykelvänlig arbetsplats” i våras och ett sätt att locka de anställda att börja cykla var att låna ut den eldrivna tjänstecykeln som ett transportmedel till och från jobbet. Sandra nappade och efter två veckor valde hon att fortsätta på sin egna vanliga cykel.

– Jag har inte tillräckligt långt för att jag ska behöva en elcykel och så får jag mer vardagsmotion utan el. Så motion är en aspekt, en annan är att vi inte längre har behov av två bilar där hemma, säger Sandra Lund Hageräng som är kommunikatör på samhällsbyggnadsförvaltningen.

”Kan rensa tankarna”

Och efter att hon börjat cykla till och från jobbet tar hon numer även oftast tjänstecykeln när hon ska på möten i andra delar av stan. De fyra tjänstecyklarna står väl synliga i den rymliga receptionen så de är lätta att leda ut.

– Det är några kilometer till de flesta möten jag har på annat håll och jag kan rensa tankarna när jag cyklar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.