En sandstorm påverkar flygavgångar till och från Kanarieöarna. Denna bild togs vid Teneriffas södra flygplats under söndagen. Foto: TT/SVT

Kraftig sandstorm på Gran Canaria drabbar över 400 Örebroresenärer

Uppdaterad
Publicerad

På grund av den kraftiga sandstormen på Gran Canaria försenas avgångar till och från Örebro Airport.

Totalt drabbas 431 passagerare på två avgångar, uppger researrangören Ving.

En kraftig sandstorm tvingade flygplatserna på Gran Canaria och Teneriffa att stänga under lördagen. Flygplatsen på Gran Canaria är nu åter öppen men Örebroresenärer drabbas av kraftiga förseningar på grund av stormen, vilket NA var först med att rapportera om.

Ett plan som skulle ha avgått till Las Palmas klockan 07.50 på måndagsmorgonen har fått en ny avgångstid – klockan 23.30 på kvällen.

Även resenärer som ska resa hem från Gran Canaria berörs. Resenärerna skulle landat med ett plan klockan 20.20 på måndagen, men nu beräknas planet landa klockan 12.00 på tisdagen.

Samtliga resenärer ska ha fått information om förseningarna och de nya avgångstiderna via sms.

Planerade avgångar i helgen

De två avgångarna mellan Gran Canaria och Örebro på lördag kommer inte att beröras av problemen, enligt Ving.

”Vi räknar inte med fler förseningar i nuläget, då sandstormen ska vara över”, skriver Fredrik Henriksson som är kommunikationschef på Ving, i ett mejl till SVT Nyheter Örebro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.