Populärt skejtläger lockar både nybörjare och proffs

Uppdaterad
Publicerad

Under veckan har barn och ungdomar kunnat delta i ett läger med skateboarden i fokus. Det är tredje året i rad som lägret annordnas i Örebro.

Tillsammans har 65 skateboardåkare i åldrarna 9-15 år från hela Sverige, tillbringat en vecka i Örebro för att utveckla sina kunskaper på skateboarden och umgås med andra likasinnade. De är allt från nybörjare till proffs.

– Vi har några som har börjat åka i år och sen har vi en kille som är på elitnivå, berättar Conny Björklund, arrangör och lägerledare.

Deltagarna berättar att dagarna främst går åt till att åka och ledarna finns där för att hjälpa till, komma med tips och stöd.

– Är det nybörjare försöker man var med och hjälpa till lite extra, säger Conny.

Tredje året

Lägret har varit i Örebro de senaste tre åren och fler läger kommer det bli men om de blir placerade i Örebro kan Conny inte svara på i nuläget, men Örebro skatepark som deltagarna under dagarna befinner sig i verkar vara ett bra exempel på vad de söker.

– Vi siktar på att ha ett läger varje år, minst en vecka eller mer, beroende på intresse. Om det blir i Örebro kan jag inte svara på nu. Det beror på vad man hittar. Vi försöker hitta ett ställe där det är så bra park som möjligt. Den ska vara stor och gärna varierad, så som den som finns här. Här finns det alla dicipliner man kan åka, det finns något för alla oavsett nivå. 

Lägret som pågått sedan i måndags avslutas med en tävling i Örebro skatepark under lördagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.