• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en transformatorstation i Harsprånget i Jokkmokks kommun. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer:

Kön ringlade lång till Skatteverket i Örebro den 2 maj förra året. Foto: SVT / TT

Skatteverket spikar upp brevlådan igen – men bara i Örebro

Publicerad

När Skatteverket plockade bort sina brevlådor för deklarationen förra året utbröt ett mindre kaos. Nu ställer myndigheten tillbaka brevlådan i Örebro.

Ett hundratal människor köade till Skatteverkets lokaler i Örebro när deklarationen skulle in förra våren. Örebroarna hänvisades till en annan lokal, och när myndighetens kontor stängde gick det inte längre att lämna in deklarationen på papper eftersom brevlådorna som tidigare stått utanför entrén hade tagits bort – av säkerhetsskäl.

– Men vi måste vara lyhörda, den inlämning som skedde via dörrspringor förra året var långt ifrån säker. Därför har vi tänkt om och öppnar i år brevlådor på de kontor där vi kan göra det de sista två veckorna, säger Johan Schauman, deklarationsexpert på Skatteverket, i ett pressmeddelande.

Bara i Örebro

Men av servicekontoren i länet är det bara på Storgatan i centrala Örebro som Skatteverket spikar upp brevlådan igen. För Vivalla, Lindesberg och Karlskoga gäller fortfarande kontorens öppettider för den som deklarerar på papper.

Efter kaoset förra året förlängde Skatteverket inlämningstiden för att få in alla pappersdeklarationer. Och de allra flesta svenskar – nio av tio – deklarerar digitalt.

– Det blir väsentligt färre fel i digitala deklarationer. Många uppskattar också att de får kvittens direkt på att deklarationen lämnats in, säger Johan Schauman.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer