Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Skolorna i Lindesberg ska öva inför eventuellt coronautbrott Foto: SVT

Skolorna i Lindesberg ska öva inför eventuellt coronautbrott

Uppdaterad
Publicerad

I Lindesbergs kommun kommer eleverna få öva inför ett eventuellt coronautbrott. Om en eller flera skolor måste stänga till följd av viruset, vill man fortsatt hålla igång undervisningen via datorer.

Det är elva skolor med sammanlagt ca 2 500 elever som berörs. Alla elever i årskurs 4-9 har en egen dator och via den vill man upprätthålla elevernas kunskapsutveckling, om ett coronaviruset skulle leda till att en eller flera skolor måste stänga. Därför komma man nu öva inför ett sådant scenario.

– Alla skolor kommer ha en dag när man försöker öva på det här. Man har eleverna och lärarna som vanligt i skolan, men man tänker sig att man egentligen är hemma, och prövar att jobba väldigt digitalt. Man låter undervisningen gå via datorn, säger Åsa Jönsson, som är tillförordnad verksamhetschef för grundskolan i Lindesbergs kommun.

I klippet hör du mer hur övningen kommer gå till .

SVT rapporterade · Hur påverkar coronaviruset din vardag?

Just nu rapporteras det mycket om coronaviruset i media. Hur påverkar viruset dig i din vardag? Har du ändrat några rutiner? Dela med dig här i vår chatt!
Vi får in många åsikter och frågor om coronaviruset och hur det svenska samhället agerar.
De frågorna ställs bäst i denna  chatt: https://www.svt.se/nyheter/utrikes/senaste-nytt-om-coronaviruset
Här vill vi veta hur viruset påverkar dig i din vardag! 
15.05
Jag har ett internationellt och nationellt jobb med mycket kundkontakt. Allt är nu restriktioner på. Arbetar hemifrån och får ej lov att besöka kunder eller egna kontor. Möten sker via Skype eller liknande. Mässor i närtid kommer ej att hållas och är framflyttade till efter sommaren.
15.05
Är högrisk pga nedsatt lungfunktion så det påverkar oerhört mycket. Arbetar hemma och avvaktar kommande dagar för att se åt vilket håll detta går. Italien är ett skrämmande exempel som får en att tänka till och inse hur illa det kan bli.
15.08
Extra noga med handtvätt och spritar händerna ofta.
15.09
Jag har förlorat tilltron till våra makthavare. De verkar handlingsförlamade. Ser ni inte vad som händer i Italien!? Stäng skolorna nu, uppmana folk att stanna hemma! Ekonomin är inte det viktiga den här gången!
15.10
Är lugn och fin👍😊
15.17
Inte alls...orka oroa sig...
15.17
Det påverka inte mig på något sätt, om jag skulle blir smittad så hoppas jag att jag dö då livet ändå inte ger mig något. // Johan
15.18
Extra noga med handhygien.
15.18
Vem har
Tid för Corona?...

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet