Polisen är under onsdagen på plats vid den fastighet i norra länet där en man under tisdagskvällen hotade att ta sitt liv. Foto: Thomas Wedin/SVT

Sköts av polisen – idag häktades mannen

Uppdaterad
Publicerad

Den pistolbeväpnade man som sköts av polisen i Lindesberg har häktats. Mannen misstänks för grovt hot mot tjänsteman och vapenbrott.

Det var sent på tisdagkvällen som en man i 30-årsåldern skottskadades i benet efter att ha blivit skjuten av polisen utanför en bostad. Det var anhöriga till mannen som larmade polisen om att personen hotat att ta livet av sig.

Trots att polisen uppmanade mannen att släppa sitt vapen så vägrade han. När polisens varningsskott ignorerades valde polisen att skjuta mannen i benet.

Mannen skadades inte allvarligt och på fredagen häktades han av Örebro tingsrätt. Han är misstänkt för grovt hot mot tjänsteman och vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Psykisk ohälsa – Örebro

Mer i ämnet