Polisen är på plats i Vivalla centrum. Foto: Johan Pisoni/SVT

Skottskadad man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen bekräftar nu att den tredje man som skadades lindrigt i samband med dödsskjutningarna i Vivalla sent under tisdagskvällen är samme man som sitter anhållen misstänkt för mord.

Mannen, som är i 20-årsåldern, uppsökte själv sjukvård efter händelsen och ska inte vara allvarligt skadad. I samband med att han uppsökte vård greps han av polis.

– Den man som är lindrigt skadad är överflyttad från sjukhuset till polisens arrest, säger Per Lundbäck, kommenderingschef på polisen, till SVT Nyheter Örebro.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

I samband med att mannen flyttades från Örebro universitetssjukhus avslutade polisen även de säkerhetsinsatser man hade på plats.

Ingen mer gripen

Polisen har gått upp i särskild händelse vilket innebär att de kan kalla in personal från hela regionen. Förutom själva brottsutredningen hanterar de även trygghetsskapande åtgärder för att förhindra fler skjutningar.

– Det ligger i hela paketet. En skjutning där två personer dör i Vivalla som är ett särskilt prioriterat område är en särskild händelse.

Är någon mer person frihetsberövad?

– Om det inte har hänt något stort senaste timmen så är det ingen mer som är frihetsberövad, säger Per Lundbäck.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dubbelmordet i Vivalla 2018

Mer i ämnet