Nora kommun Foto: SVT

Slut på den politiska friden i Nora

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett års samarbete spricker samarbetet mellan Moderaterna, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Nora.

Enligt ett pressmeddelande från Vänsterpartiets Camilla Andersson i Nora är det Moderaterna som ställt Socialdemokraterna inför ett val: välj bort Vänsterpartiet eller så spräcker Moderaterna samarbetet.

Kravet ska dock inte komma från lokala moderater utan partidistriktet och andra ”moderata församlingar”.

Politisk turbulens i Nora

I pressmeddelandet står också:

”Vänsterpartiet känner fortfarande att det är viktigt för kommunen med en majoritet och för att undvika mer politisk turbulens som missgynnar innevånarna i Nora väljer vi därför att omedelbart lämna samarbetet.

Vi anser det beklagligt att moderaterna i Nora känner sig tvungna att prioritera ett ytligt politiskt spel framför ett gediget politiskt arbete med goda intentioner för Nora kommuns bästa. Vi har den största personliga respekt för de moderater som vi samarbetat med, men anser att detta beslut tyder på en politisk omognad som är beklaglig från ett så etablerat parti som Moderaterna.”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Politisk turbulens i Nora

Mer i ämnet