Foto: SVT

Smärtan för stor – nu tvingas hon sluta

Publicerad

Hon har vigt mer halva sitt liv åt fotbollen men ikväll så tar det slut. Smärtan stoppar nu Kif Örebros lagkapten Elin Magnusson från att fortsätta göra det hon älskar mest.

– Jag skulle gärna vilja spela i många år till, jag kommer aldrig att tröttna på fotboll men jag känner mig tvungen att ta det här beslutet och jag känner att jag måste ta det här beslutet nu. Om jag skulle vila någon månad skulle jag glömma bort hur min fysiska status är och vilja fortsätta, säger Elin Magnusson.

I december förra året opererades hon, men smärtan finns kvar. Inför och under varje match tvingas hon äta smärtstillande tabletter.

– Det är min vänstra fotled som inte fungerar alls som den ska, jag tränar bara med tanke på foten hela tiden för att den ska vara i så bra skick som möjligt. Jag tror inte att det hjälper att operera mig igen. Men jag hoppas att sjukvården går framåt och att de kan fixa till det här, men naturligt brosk går inte att ersätta, säger Elin som i somras fyllde 33 år.

Över 200 Kif-matcher

Under sin karriär har hon hunnit med att representera landslaget och spela långt över 200 matcher med Kif Örebro. Nu är det bara en match – 90 minuter – kvar av hennes karriär.

– Oj, jag har så många minnen men jag har några starka minnen. Svenska Cupen-guldet som är den enda titeln jag har med Kif. Sen förra året när vi slutade tvåa och att få spela här i Champions League, säger hon.

Men även om hon slutar spela så kommer hon inte att kunna släppa fotbollen helt. Hon har diskuterat framtiden med Kif utan att få något konkret erbjudande. Och den stora frågan är vad som händer efter att domaren blåst av kvällens match.

– Oavsett om vi går vidare eller inte så tror jag det är jättesvårt att hålla mig borta från planen. Men jag har sagt till laget att de får planera nästa säsong utan mig.

Elin Magnusson skulle vilja fortsätta arbeta med fotbollen och har diskuterat med Kif Örebro utan att komma överens.

– Vi har haft lite kontakt men jag har inte fått något konkret erbjudande, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

KIF Örebro

Mer i ämnet