Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Johanna Andersson från Kumla hoppas på att få ett jobb inom vård- och omsorg. Hör henne berätta mer i videoklippet. Foto: Anna Leijon/SVT

Snabb chans att få jobb inom vård och omsorg

Uppdaterad
Publicerad

Arbetssökande personer fick under onsdagsförmiddagen chans att träffa potentiella arbetsgivare i Kulturkvarteret. Denna gång var inriktningen mot vård och omsorg.

Efter två års uppehåll under pandemin, så är Örebro kommuns initiativ Jobbchansen tillbaka för att hjälpa arbetssökande att hitta ett nytt jobb.

Onsdagens evenemang ägde rum i Kulturkvarteret och är det andra av tre under våren. Fem olika arbetsgivare inom vård och omsorg fanns på plats för att berätta om sina verksamheter och genomföra korta speed-intervjuer med de sökande.

”Fint att kunna hjälpa”

En av de som hoppades på att hitta en ny arbetsgivare var Dennis Gustafsson.

– Jag vill helst jobba som boendestödjare åt barn och unga. Jag har jobbat med sådant tidigare och tycker att man får väldigt mycket tillbaka. Det är fint att kunna hjälpa någon i en tuff situation.

Starta klippet för att höra varför Johanna Andersson från Kumla vill jobba inom vård och omsorg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.